Trendy en gebruiksvriendelijk vinyl

Wie bij het horen van vinyl vloer nog denkt aan de oubollige, plastic vloeren op rol oftewel “novilon” die er zo goedkoop uitziet dat je interieur meteen gedegradeerd wordt tot stijl: moemoe. Die is eraan voor de moeite. Tegenwoordig is vinyl hipper dan ooit! Dat komt door de hoogwaardige samenstelling, knappe afwerking van een vloer met een maximum aan gebruiksgemak.

De vooroordelen over dit soort vloer zijn legio en misschien heb je zelf ook nog wat horrorbeelden van novilon vloeren in je hoofd. Dat is onterecht, want tegenwoordig is dit vloertype erg populair en dat is dan weer helemaal terecht.

We mogen zelfs spreken van een trend en dat komt door het gebruiksgemak en de vele voordelen.

Wat zijn de juist de belangrijkste voordelen? we maken een kort overzicht:

 • Stroken en tegels

De meeste denken bij het horen van vinyl aan vloerbedekking in pvc op kamerbrede rollen. Dit bestaat nog maar wordt niet meer vaak gekozen. Vandaag wordt deze vloer in stroken of tegels geplaatst. Daar kan je echt alle kanten mee op.

 • Geen afdrukken

Je kan je meubels naar hartenlust van plaats verwisselen want de diepe afdrukken van weleer, die ervoor zorgden dat alles altijd netjes op dezelfde plaats diende te staan, die zijn verleden tijd.

 • Veel mogelijkheden

De mogelijkheden met vinyl zijn indrukwekkend. Verschillende stijlen worden moeiteloos afgetikt. Wil je landelijk charmant of strak modern, voor elke stijl bestaat de gepaste look. Houtstructuur, patroontegels, visgraat, grande, leuke kleuren en patronen of speciale vormen? Het is allemaal beschikbaar. Bovendien voelt deze vloer gezellig warm aan de voeten en is het materiaal ontzettend onderhoudsvriendelijk en watervast.

 • Duurzame keuze

Vinyl in stroken is duurzaam en stijlvol. De nieuwste vloermodellen zijn uitgerust met een “anti scratch” toplaag. Mede hierdoor gaat de vloer lang mee terwijl hij qua prijsklasse net iets boven instaplaminaat zit. Het is duurder dan vinyl op rol, maar oogt en voelt ook luxueuzer. Bovendien is het kliksysteem vrij eenvoudig te installeren. Wie kiest voor verlijmen, kan beroep doen op een professional, omdat hierbij wat meer ervaring gewenst is. De uitzettingscomponent is klein, wat de installatie vergemakkelijkt.

 

 

  Vakantieperiode / Vacances d’été / Summer holidays

  Naar jaarlijkse gewoonte zullen onze burelen en productie gesloten zijn gedurende de vakantieperiode van maandag 22 juli tot en met vrijdag 2 augustus.

  ­­­­­­­­­­­­­­­————————————-

  Comme chaque année nos bureaux et notre usine seront fermés pendant les vacances d’été du lundi 22 juillet jusqu’au vendredi 2 août inclus.

  ————————————-

  Our offices and our factory will be closed during the summer holidays from Monday July 22nd until Friday August 2th included.