ZONNEPANELEN: THE FUTURE IS NOW!

De toekomst start nu.

Enkele jaren geleden, in 2019 al, werden er maar liefst 20.000 vierkante meter aan zonnepanelen op de daken van de ateliers en magazijnen van GROUP THYS in Kapellen aangelegd. Het equivalent van drie voetbalvelden aan duurzame energie.

Intussen werd dit imposante zonnepark nog aangevuld met 1284 extra panelen. Dit bracht het totale aantal op 7614 stuks.

Met een totaal vermogen per jaar van 2018 MWh of 2.018.510 KWh betekent de investering zoveel als een stroomvoorziening voor pakweg 580 gezinnen per jaar.

DUURZAAM ONDERNEMEN STAAT BIJ ONS CENTRAAL!

Het productieproces van de houten binnendeuren, die vervaardigd worden in de werkplaats van GROUP THYS, vereisen heel wat elektriciteit. De keuze voor hernieuwbare energie lag voor de hand. Al was daar een fikse investering van 1,7 miljoen euro voor nodig.

Belangrijk was een nieuwe en stevige dakbedekking om dit park te kunnen huisvesten. Vanuit de lucht ziet het er in elk geval indrukwekkend uit. Het zijn dan ook drie voetbalvelden aan panelen en dat zie je niet elke dag. Het ecologische verhaal stopt hier echter niet. Het credo luidt hier immers: de toekomst is nu!      

Ongeveer 62% van de opgewekte energie dient vandaag voor het eigen gebruik, terwijl het overige percentage terugkeert naar het net. De mogelijkheden voor batterijopslag worden daarom in detail bekeken, zo kan het overschot aan elektriciteit dat overdag opgewekt wordt, gestockeerd worden om op een ander moment in te zetten.