De juiste vloer met vloerverwarming

Het kiezen van de juiste vloer in combinatie met vloerverwarming hangt af van persoonlijke voorkeuren, budget en ruimte-eisen. Parket biedt een luxe uitstraling, laminaat is budgetvriendelijk en vinyl is veelzijdig en waterbestendig. Het is essentieel om de dikte en warmtegeleidende eigenschappen van elke vloer in overweging te nemen voordat je een definitieve beslissing neemt. Met de juiste keuze kan vloerverwarming de perfecte aanvulling zijn op jouw interieur, ongeacht welke vloer je kiest.

In de keuze van de juiste vloer is dus niet alleen de gewenste uitstraling van de vloer belangrijk. Wil je een optimaal rendement van je vloerverwarming, houd je best ook rekening met de thermische waarden van deze vloer. Dit om verlies van warmte te beperken.

 

Volgende regel kan hiervoor gehanteerd worden:

De som van de thermische waarden van de gekozen vloer in combinatie met een eventuele ondervloer mag maximum 0,15m2 K/W bedragen.

Elke vloer heeft zijn eigen thermische waarde. Hieronder vindt u een overzicht van onze vloeren en hun thermische waarde

 

Schema: 

Voorbeeld:

Kies je voor een laminaatvloer met een dikte van 12mm ( 0,09m2 K/W) in combinatie met onze Acoustic 2mm ondervloer ( 0,010m2 K/W) kom je op een totale thermische waarde van 0,10m2 K/W ( 0,09 + 0,010).
De waarde van 0,10m2 K/W < de aangewezen maximumwaarde van 0,15m2 K/W

Zou je een laminaatvloer van 12mm ( 0,09m2 K/W) combineren met ondervloer Sprintus 3mm (0,11m2 K/W) kom je op een totale thermische waarde van 0,20m2 K/W ( >0,15) en zou het rendement van de vloerverwarming aanzienlijk kleiner zijn.