Het perfecte kleinste kamertje

De toiletruimte is vaak de kleinste kamer van onze woning, maar als je bedenkt hoeveel tijd we er eigenlijk spenderen, kan je er toch beter een gezellig plekje van maken, niet?

Maar hoe kies je nu eigenlijk het perfecte kleinste kamertje?

Belangrijke tip bij een hangwc: kies je ideale hoogte!

De wc-pot is uiteraard letterlijk én figuurlijk het centrum van deze ruimte: je kiest dus best een geschikt model dat aan al je wensen voldoet. Wil je een hangende of staande pot? Rond of vierkant? Zwart of wit? Allemaal keuzes die je moet maken om de ideale pot te kiezen!

Belangrijke tip bij een hangwc: kies je ideale hoogte! Veel wc’s worden vaak standaard, en dus te laag gehangen. Met de inbouwsystemen kan je namelijk zelf je hoogte kiezen! Je benen in een hoek van 90 graden is ideaal om lekker lang en comfortabel je boekje te lezen op “het gemak”.

Na de wc-pot is uiteraard een handenwasser een leuk item in je toiletruimte. Beschik je over voldoende ruimte? Kies dan een leuk modelletje in de stijl van je pot. Rond, vierkant, klein of groot, met een kastje of zwevende legger. Letterlijk alles is geschikt voor deze ruimte. Handig is vaak een klein kastje waar je toch wat poetsgerief of WC-rollen kan opbergen, maar een houten legger met leuk rond opzetkommetje is ook een echte eyecatcher!

Heb je de ideale wc-pot gevonden en heb je hem op de ideale hoogte voorzien? Heb je een leuke handenwasser gekozen? Dan is het enkel nog afwerken met accessoires! Denk aan een WC-rolhouder en een wc-borstel, maar ook een haakje voor je handdoekje, een reserverolhouder en een zeeppompje zijn niet te missen items. Met accessoires maak je de ruimte cosy en uniek. Kies leuke kleurtjes om het geheel op te fleuren, of ga voor strak en modern met zwart. Ook messing zien we meer en meer terugkomen voor net dat tikkeltje extra.