Hoe je keuken zo efficiënt mogelijk indelen: tips & tricks

Uiteraard denken de meeste bij een handige keukenindeling aan zoveel mogelijk schuiven, maar zijn er nog andere tips & tricks voor een zo efficiënt mogelijke keuken?

Laat je begeleiden door onze experten!

  • Benut je hoeken

Heb je een L-keuken of U-keuken? Benut dan zoveel mogelijk je hoeken. Met handige kasten die uitgerust zijn met draaiplateaus of Lemans plateaus, hoef je nooit meer in je kasten te kruipen om het juiste Tupperware dekseltje te vinden.

  • Bovenkasten

Bovenkasten zijn weer helemaal in! Ze zorgen voor extra opbergruimte en je kan er je keuken een extra touch mee geven. Kies je bovenkasten in een ander front en/of kleur en je keuken krijgt meteen een moderne look!

  • Extra diepe laden en kasten

Wist je dat de meeste keukenmerken ook een lijn hebben met extra diepe schuiven en kasten? Op die manier creëer je meer werkbladruimte én meer opbergruimte! Een win-win!

  • Hogere korpussen

We worden steeds groter, een hogere werkbladhoogte is voor de meesten dus een echte must. Maar waarom het aangename niet aan het nuttige koppelen en een hogere kast in je keuken kiezen? Je wint maar liefst 20% meer opbergruimte en het bespaart je een zere rug.

  • Lagere plint

Kies een lagere plint! Je wint niet enkel aan ruimte in de keuken, je krijgt er ook een strakke moderne look mee. In combinatie met hogere korpussen, is dit een echte topper om in no-time veel meer opbergruimte te winnen.