KEUKENTRENDS 2023

Hello 2023, what’s new?

Subtiele marmertekeningen, aloë vera-groen met een touch van natuur eik, of toch tijdloos wit met een degelijk granieten werkblad? Zoveel verschillende keuzes… maar wat zijn nu eigenlijk écht de keukentrends van 2023?

Key woord van 2023 is creativiteit!

We zien een opkomst van zachte, harmonische kleurencombinaties in combinatie met natuurlijke materialen. Denk hierbij aan wit met net dat tikkeltje extra, terracotta, beigetinten en pastelkleurtjes met als koploper zacht groen. Deze kleuren in combinatie met hout als natuurlijk materiaal is een echte topper! De keuken moet vandaag de dag niet enkel functioneel zijn, maar ook blenden met de rest van het interieur.

Kies ik nu voor bovenkastje of open regalen? Ook hier zien we een tendens! Meer en meer wordt er gekozen voor dichte kasten: functioneel én opgeruimd staat netjes!

Wil je net dat tikkeltje meer? Kies dan voor soberheid in combinatie met hightech snufjes! Wil je al aanschuivend in de file toch je verloren tijd al inhalen en je oven voorverwarmen? Dàt kan! Of sta je in de winkel, weet je niet meer of je nu wel of geen eieren mee in de koelkast hebt staan? Check het even via de camera in je koelkast! Lig je op een zomerse dag op je flamingo in het zwembad en wil je controleren of je apero hapjes al klaar zijn? Kijk even op de camera van je smartphone! Meer & meer toestellen zijn tegenwoordig hyper uitgerust met wifi, Bluetooth en allerlei leuke tools die je leven enkel maar makkelijker maken!

Wie droomt er niet van een cocktail op een tropisch eiland, met parelwitte stranden en felblauw water? Ook in de keuken blijft het eiland dé centrale plek voor een gezellige aperitief na een drukke werkdag of een plaats voor de kinderen om tijdens het koken hun huiswerk voor te bereiden. Met tal van functies blijft het functionele eiland aan terrein winnen binnen de keukentrends

Duurzaamheid is al een tijdje hot en trendy, maar stilaan begint het ook door te sijpelen in de keukentrends: recyclede materialen, spaanplaat in plaats van hout of een oude keuken pimpen met nieuwe deurtjes. Neem eens een kijkje in je dichtstbijzijnde kringloopwinkel en laat je creativiteit de vrije loop! Origineel én goed voor het milieu! 

Key woord van 2023 is creativiteit! Combineer er op los en laat je fantasie de vrije loop! Kleurrijke zelliges in combo met een groene plantenwand, allerlei patroontjes & felle kleurtjes: letterlijk àlles kan in 2023!

Maar… vergeet vooral het belangrijkste niet: kies vooral wat je zelf mooi vindt, dan is het altijd een trend!