Licht op “groen” voor elektrische heftrucks

Er rijden flink wat heftrucks rond op de site van GROUP THYS en sinds 2022 worden oudere trucks vervangen door nieuwe. Deze zijn allemaal elektrisch. Een logische stap, want niet alleen kadert de omschakeling in het verduurzamen van onze onderneming, ook voor het personeel zijn er tal van voordelen.

CLEAN AND GREEN!

Heftrucks maken het werk in magazijnen, loodsen en op industrieterreinen oneindig veel makkelijker. Vrachten laden en lossen, pallets verplaatsen, magazijnstellingen bevoorraden. Met de juiste voorzetapparatuur worden de mogelijkheden almaar groter. En dat alles in een razendsnel tempo waarin flexibiliteit en wendbaarheid troef zijn.

Moderne elektrische heftrucks voegen daar nog vele voordelen aan toe. Zo zijn ze schoner en stiller dan traditionele heftrucks op diesel of LPG. Ze ogen niet alleen veel moderner dan heftrucks met oudere loodzuur-accu’s, door hun ergonomie en comfort, zijn ze dat ook. Doordat deze moderne heftrucks minder (bewegende) delen bevatten, gaan ze veel langer mee en hebben ze een pak minder onderhoud nodig. Dit doet ze perfect passen in een moderne en duurzame bedrijfsvoering.

Het comfort en de ergonomie zijn maar enkele van de voordelen voor onze werkkrachten. Zo zijn onze nieuwe heftrucks naast stiller, ook veel schoner en krachtiger dan hun voorgangers. Zo verdwijnt de CO2 uit onze magazijnen. Vooral in de winter, wanneer de poorten gesloten zijn, kan er smog ontstaan die schone lucht vervuilt.

De investering van 50.000€ per stuk mag dan een fikse duit lijken, enkele rekensommen bewijzen dat deze omschakeling dubbel en dik de moeite waard is.

De nieuwe heftrucks hebben de helft minder onderhoudsbeurten nodig, die ongeveer de helft kosten. Alleen dat zorgt voor een fikse besparing. Dure brandstof dient niet langer aangekocht te worden omdat alle trucks opgeladen worden met hernieuwbare energie van ons rooftop zonnepanelenpark.