PEFC & FSC gecertificeerde producten

Wist je dat er gemiddeld zesendertig voetbalvelden bos verdwijnen per minuut? Vooral het tropisch regenwoud van de Zuid-Amerikaanse Amazone, het Afrikaanse Congo Bekken en de jungle in Zuidoost-Azië, zijn dagelijks het slachtoffer van de houtkap.

Deze ontbossing zorgt voor een regelrechte aanval op de longen van onze planeet. Dit komt het milieu uiteraard niet ten goede. ECHTER: mits verstandig beheer van onze bossen, kunnen deze eeuwig blijven voortbestaan. 

En hier hebben we allen onze verantwoordelijkheid in te nemen. 

GROUP THYS ijvert dan ook mee voor het behoud van bossen over de hele wereld. We doen dit door FSC® en PEFC gelabelde producten aan te kopen en te verwerken in onze producten.

Wat doen FSC® en PEFC precies? 

FSC staat voor Forest Stewardship Council,  PEFC staat voor Program for the endorsement of Forest Certifications. Beiden hebben eenzelfde doelstelling: het verantwoord beheren, in stand houden en behoeden van bossen die dreigen vernietigd te worden.

FSC werkt top down en heeft een zelf vastgestelde standaard waaraan bedrijven moeten voldoen vooraleer het keurmerk uit te dragen:

  • Opmaken van een langetermijn bosbeheerplan;
  • Efficiënt gebruik maken van het bos: geen volledige leegkap en andere bomen mogen zo weinig mogelijk beschadigd worden tijdens het kappen;
  • Niet kappen in waardevolle en kwetsbare bossen;
  • De tijd geven aan het bos om na de kap zich te herstellen en terug te groeien;
  • Behouden van de productiviteit van het bos;

PEFC volgt een ‘bottom up’ benadering: samenkomsten bestaande uit de betrokken organisaties (boseigenaars, bedrijfsleven, NGO’s, vakbonden en overkoepelende organisaties) in elk land stellen zelf de maatregelen op dankzij een evenwichtig stemsysteem. 

De PEFC-certificatie omvat twee samenwerkende mechanismen: het certificeren van duurzaam bosbeheer en bedrijfscertificering om de traceerbaarheid van het materiaal van het bos tot aan het eindproduct te waarborgen. Onafhankelijke certificeringsinstanties voeren controles uit, zowel in het bos als in het bedrijf.

Jaarlijks wordt GROUP THYS geauditeerd. Met trots kunnen we dan stellen dat we deze goed hebben doorstaan en dat we ons weer een jaar lang houder van het FSC® en PEFC certificaat mogen noemen.

 

Vakantieperiode / Vacances d’été / Summer holidays

Naar jaarlijkse gewoonte zullen onze burelen en productie gesloten zijn gedurende de vakantieperiode van maandag 22 juli tot en met vrijdag 2 augustus.

­­­­­­­­­­­­­­­————————————-

Comme chaque année nos bureaux et notre usine seront fermés pendant les vacances d’été du lundi 22 juillet jusqu’au vendredi 2 août inclus.

————————————-

Our offices and our factory will be closed during the summer holidays from Monday July 22nd until Friday August 2th included.