Vaak vergeten, toch niet te onderschatten: de ondervloer!

Het belang van een goede ondervloer wordt wel eens onderschat of zelfs over het hoofd gezien. Dat is compleet onterecht, want de voordelen van een degelijke ondervloer zijn legio.

De ondervloer speelt een rol in warmte-isolatie, warmtegeleiding, vochtwerend, egalisatie en stabilisatie en tot slot geluidsdemping.

Een goede ondervloer leggen biedt alleen maar voordelen!

Zowel in het voorkomen van problemen als naar wooncomfort toe is het belang van een degelijke ondervloer intussen bewezen. Een ondervloer vormt de buffer tussen enerzijds de harde ondergrond en anderzijds de vloer die erbovenop komt.

Welke ondervloer?

In het kiezen van de geschikte ondervloer spelen de ondergrond, jouw specifieke wensen en het type vloer dat erover komt een cruciale rol. De ondervloer speelt een rol in warmte-isolatie, warmtegeleiding, vochtwerend, egalisatie en stabilisatie en tot slot geluidsdemping. Het type huis, het materiaal van de uiteindelijke bovenvloer en jouw specifieke wensen naar isolatie en warmte toe, geven de doorslag bij het kiezen van je ondervloer. Laat je hierin begeleiden door een professional.

Appartement of woning?

Een appartement stelt andere eisen met betrekking tot geluidsisolatie dan een woning. De juiste ondervloer met demping kan ervoor zorgen dat u praktisch geruisloos over uw vloer kunt lopen. De vraag of je al dan niet met vloerverwarming gaat werken is ook belangrijk, net als de bedenking of het om een goed geïsoleerd nieuwbouwproject gaat of een oudere minder goed uitgeruste woning.

Het kiezen van jouw droomvloer is dus één ding, toch vergeet je zeker niet de ondervloer mee te budgetteren en zorg je er best voor dat ook deze voldoet aan alle voorwaarden en wensen.